Start schaatsseizoen 2016/2017

 

Het marathonseizoen start op zaterdag 22 oktober op onze thuisbaan Amsterdam. Maar in de aanloop rijden wij al wat andere wedstrijden. Zaterdag 24 september stond ik aan de start bij de Dutch Classics in Nijmegen voor een 500/5000 meter. En op woensdag 28 september startte ik in de B-groep bij de eerste massstart wedstrijd van het seizoen. Beide wedstrijden geven veel vertrouwen in het seizoen.

 

Bij de Dutch Classics dook ik op de 500 meter onder de 39 seconden en op de 5000 meter onder de 7 minuten. Hele nette tijden voor een marathonschaatser. Niet eens zo ver boven mij persoonlijke records toen ik nog gericht op de langebaan trainde. Ook nu train ik veel en serieus, maar niet gericht op de langebaan. Op de 500 meter was ik ook nog eens de snelste deelnemer, en dus kreeg ik na afloop een prijs uitgereikt.

 

Bij de Massstart In Leeuwarden startte ik in de B-groep. Ik liet de tussensprints bewust lopen omdat ik mijzelf wilde testen in de eindsprint. De rondes gingen heel easy. De eindsprint had iets scherper gekund, maar ik gleed als 9e over de finish. Waardoor ik 13e werd. Daarmee was ik zeer tevreden.

Nog een 3 weekjes wachten en dan gaat het marathonseizoen starten, ik kijk er naar uit